top of page

TRELAST

I Norge har vi bygget hus med tre i århundrer. Fra Byggeriet kan vi tilby alt du trenger av trelast fra konstruksjonsvirke og limtre til bærende konstruksjoner til innvendige paneler med gamle og nye profiler.

 

Tips og råd

Vet du at alle innvendige paneler og utvendige kledninger i dag kan leveres malt eller beiset i akkurat den fargen du måtte ønske? Dette gir raskere montering og et bedre resultat enn å male på byggeplass. Velger du kjøpe behandlet kledning med mellomstrøk får du den beste kledningen, og den kan stå inntil 2 år før overflatebehandling. Husk kuttflater og endeved! Det anbefales å påføre toppstrøket like etter montering.

 

Tips for drift og vedlikehold

Kledningen inspiseres jevnlig, helst årlig, for å vurdere tilstand og registrere eventuelle skader. Faren for råtedannelse er størst nederst på veggen. Husk å vask huset hvert år med husvask. Ved vedlikehold benyttes kraftvask. Vedlikeholdsinstruks og -intervall. Alt ubehandlet treverk som utsettes for ytre påvirkning av sol og eller fukt bør overflatebehandles for maksimal levetid etter leverandørens spesifikasjoner. Det er kledningsprofilen som avgjør hvordan skal feste de forskjellige kledningstypene. Spikerlengden skal være 3 x kledningens tykkelse. Stående kledning brukes det 1 spiker på underliggeren og 2 spiker på overligger. Liggende falset kledning monteres med en spiker i hvert bord inntil 148 mm bredde. PS! Viktig å ikke spikre forlangt inn i kledningen, spiker eller skrue.

LEVERANDØRER
Fåvang-sag-Foto-Tor-Ivan-Boine-_-1200x538
vaaler-9038
Fåvang-sag-Foto-Tor-Ivan-Boine-8718
Fåvang-sag-Foto-Tor-Ivan-Boine-8098
SmaltLimtre
Fåvang-sag-Foto-Tor-Ivan-Boine-8052
ricard-7722-300dpi [1]
panel_inne_1600x600
DSC_0001_1
48x148
bottom of page